JOM SINGGAH!!

Saturday, July 31, 2010

Spaghetti Adalah Yummy!

Izzah ni baru baik dari demam dan selsema. Bila kena demam tu kan, langsung Izzah tak suka makan. Minum susu pun takde selera tau. Semua benda rasa tak sedap... yucky!

Tapi tak bagus kalau tak makan dan tak minum. Mama kata nanti badan kurang air so Izzah akan makin sakit.
Sebab tu Mama marah betul kalau Izzah tak nak minum susu. Kawan-kawan nak tau, Babah kata Mama akan menjelma jadi Mama Singa kalau marah... Eeii.. Izzah takut dan tak suka Mama marah.. tak best la Mama.
Hari tu Mama siap paksa Izzah minum susu pakai syringe! Sebab Mama kata kalau badan takde air, Izzah kena masuk hospital. Kena cucuk tangan masukkan air. Alamak.. Izzah tak nak la macam tu.

Lepas tiga kali pakai syringe minum susu, baru la Izzah ada selera balik. Masa demam tu tekak Izzah sakit tau. Sebab tu tak nak makan dan minum. Mama kata takde kena penyakit ulcer dalam mulut tu sebab Mama dah check siap suluh dengan lampu suluh mulut Izzah.

Macam doktor pulak kan Mama ni. Sebab tu Mama the best...sayang Mama!

Hari ni Sabtu, Mama tak kerja. Izzah suka sebab Mama ada kat rumah.

Hari ni Izzah makan sarapan spaghetti kosong. Sangat yummy okey!

Spaghetti takde kuah pun sodaaaap!

Yum! Yum! Sedap OK.
Sedap hingga menjilat jari..he..he





Friday, July 30, 2010

Mama Kata Dia Letih..

Mama ni kan.. baru buat setup blog Izzah sikit je dah letih. Tapi kalau blog-blog-blog-blog-blog *banyaknya blog* sendiri tak tidur malam pun boleh.

Tak aci kan kawan-kawan?

Tapi tak pe lah. Sebab Mama lately kurang sihat. Kena sinusitis. Izzah tak tau apa ke benda sinusitis tu tapi bunyi dia macam serius dan dasat je. Dah sebulan dah Mama kena tau.

Baru beberapa hari ni dia baru dapat tenaga dan semangat balik. Kalau tak... hidung tak leh pakai. Tak leh bernafas. Semua benda sangkut. Tidur tak best. Makan tak selera. Semuanya tak best lah..

Nasib baik la Mama tak kena bedah hidung dia yang tak berapa mancung tu *sama je macam hidung Izzah..he..he*. Kalau tak.. Izzah suruh je doctor buat plastic surgery sekali bagi tinggikan hidung...ha..ha

Oh.. nak cerita.. ada berita baik punya.

Mama tertiba dapat seru *dari mana ntah datang seruan tu* untuk beli domain name untuk blog Izzah ni!!

Yeay! Maknanya nama blog Izzah ni tak de lah dot blogspot.com. Macam best je kan ada nama blog sendiri? IzzahSazahly.com nanti akan live beberapa hari lagi.

Sebab Mama kena mintak support tukar apa benda CNAME ntah kat DNS setting. Macam complicated je bunyi. Mama kata memang pun.. sebab ni first time dia buat.

Sebelum ni pakai self-hosted blog Wordpress jadi agak jakun bila cuba pakai Blogger pulak. Apa-apa pun Mama tetap rock! Love u Mama... muahhhhs!!

Ini Blog Saya @ Izzah

Oh.. hai! Saya Izzah. Itu nama pendek. Nama panjang Izzah Nabihah.

Tapi.. Tok Wan saya suka panggil saya Ijjah... Mama pulak suka panggil Anak Baby Mama.. Babah pulak panggil Biha (eh betul ke ni..) he..he

Anyway.. apa pun nak panggil Izzah okey je. No sweat lah orang putih kata. Apa ada pada nama.. yang penting orangnya kiuuuutttt... muahh..ha..a

Ni Izzah nak ngadu sikit. Mama tu kan tak patut betul. Dia ada banyak blog tapi tak de satu pun dia buat special untuk Izzah! Not fair like that one!!

Mana best share blog dengan Mama. No fun la.. blog Mama blog orang dewasa.. semua cerita pasal kehidupan orang besar. Izzah kecik lagi.. walaupun dah tak baby tapi still young you know.. baru 2 tahun lebih.

Izzah pun nak cari kawan blogger yang umur lebih kurang Izzah je. Baru best kan?

Fikir punya fikir... Mama pun buatkan Izzah blog Izzah ni. Bangga rasanya ada blog sendiri.

Mama kata sebab semua blog Mama pakai Wordpress *apa benda tu?*.. so blog Izzah ni dia nak pakai Blogger. Tak kisah la Mama.. janji rock!